Džaima. Riebius, svieste keptus paplotėlius dalydavo laidotuvių ir apeigų už mirusįjį metu. Apvalius paplotėlius gamino iš kvietinių miltų, vandens bei druskos suminkytos ir kietai iškočiotos tešlos.
Halva. Iš medaus, miltų ir sviesto kietai sumaišytą tešlą supildavo į keptuvę. Iškeptą pjaustydavo gabalais ir dalydavo kapinėse laidojimo ar mirusiojo atminimo apeigose dalyvaujantiems maldininkams.
Per laidotuves pateikdavo sultinį su makaronais ir kukuliais, pagamintą iš
kapotos mėsos su pipirais, svogūnais, druska ir taukais:
• Jautienos arba avienos kepsnį,
• Pienišką ryžių košę su razinomis,
• Kompotą.
Ašure bairamo šventei virė gėrimą sytą iš vandens su medumi, be apynių ir alkoholio. Gėrimą patiekdavo ir šeimyninių švenčių metu.